vrijdag 11 februari 2011

Wat verwacht werd, is nu zeker. We krijgen pups

Vanochtend zijn Greta en ik naar de dierenarts gegaan. Greta is nu elke ochtend misselijk, dus voor de zekerheid had ik haar geen eten gegeven. We gaan voor een echo naar een dierenarts die daar gespecialiseerd in is en dus moeten we naar Noordwijkerhout (ruim een half uur rijden). Voordeel is dat de schatting die deze dierenarts maakt over de grootte van het nest, ook redelijk de waarheid nadert. Na driekwart van de rit heeft Greta haar maag geleegd. Ik zat op de rijksweg en kon dus weinig. De stank was enorm. Bij de dierenarts heb ik een beetje kunnen opruimen, thuis heb ik de wagen flink gesopt.
Bij de dierenarts aangekomen was Greta weer fief. Ze heeft zich heel prima laten scannen. Ze bleef heel stil op haar rug liggen. Er waren 5 foeten moeilijk te zien. Waarschijnlijk is  pas de tweede dekking gelukt. Voor 28 dagen waren de foeten namelijk te klein. Dat betekent dat de pups rond 21 maart verwacht worden. Het nestje wordt niet zo groot, daarom heb ik van de mensen die een pup gevraagd hebben uit dit nest, alleen aan de eerste twee respectievelijk één reutje en één teefje beloofd. Verder moeten we eerst zien wat eruit komt.
Het is leuk dat 1 teefje zal gaan naar de fokker van Dora. Dat betekent dat deze pup samen met haar overgrootmoeder zal opgroeien.


2 opmerkingen:

Unknown zei

wat leuk , gefeliciteerd hoor hoop dat Greta vlug wat opknapt Mooi filmpje met Silke ze is weer levendig gelukkig maar hoop dat dit bericht overkomt heb er zowat 6 gemaakt maarja geen google account ben ook niet zo handig,geef de honden maar een knuffel en de hartelijke groetjes Rien en Helma Vaane

Marjon zei

Helma, Je reactie is prima gelukt, zat achter de foto's. Bedankt voor je goede wensen. Maar weer afwachten. Hopelijk gaat het dit keer makkelijker