maandag 25 april 2011

5 weken oud

De pups zijn zeer bewerkelijk geworden. Greta voedt hen nog maximaal drie keer per dag. Verder eten ze vers vlees. Langzamerhand doe ik er steeds wat puppiebrokken overheen, maar dat wordt niet gewaardeerd. Wat ze wel waarderen is aandacht. Voor het huis trekken ze de aandacht, zelfs als ze slapen en regelmatig komen er mensen naar beneden om even te aaien. Wij vinden het prima, maar houden het goed in de gaten.
Overdag zijn ze met dit weer wel wat sloom. Vooral Zoon en Doutsen vinden het te heet om zich druk te maken. Bets maakt zich altijd druk en ois altijd bang iets te missen. Douwe is zeer selectief, soms maakt hij zich druk, andere keren kijkt hij het aan en laat de boel de boel. Maar dan de avond vanaf een uur of zes komen de pups langzaam tot leven:


Als we om 9 uur naar binnen gaan is het groot feest en is onze woonkamer te klein voor hun levenslust. Alle speeltjes van Silke worden getest. Silke laten we dan nog maar even buiten, want ze is gek op haar speeltjes en ook lief tegen de pups, maar als die er met haar speelgoed vandoor gaan, weten we niet wat zij gaat doen.
Ook Dora laten we niet bij de pups. Er is nog steeds sprake van rivaliteit om de pups tussen Dora en Greta. Dora had ze ook zo graag gehad en nu zijn ze van Greta. Dat is zuur. Greta laat haar niet bij de pups, terwijl vanaf het begin af aan elk mens pups mag pakken. Ja dat is moeder dochter liefde bij honden.

Geen opmerkingen: