zondag 10 april 2011

Bijna 3 weken oud


In een week tijd zijn de pups erg veranderd. Van kleine babies zijn ze omgetoverd in kleine peuters. Ze kunnen bijna lopen, vallen soms nog wel om. Ze zien elkaar steeds meer en sinds vrijdag eten ze vlees. Dat gaat nog heel onhandig van een bord, ze staan in het vlees rollen er doorheen. Maar als ik hen een stukje geef, eten ze dat met smaak.
Direct nadat ze vlees aten, is Greta gestopt met het opruimen van de plasjes en de keutels. Dat betekent dat er hier weer heel veel rollen WC papier per dag doorheen gaan.
Vandaag heb ik weer een fotosessie gehouden. De foto's zijn te vinden op foto's pups op onze website

Ook zijn er nieuwe baasjes voor de pups geweest. Het is nu zeker dat het zwart witte reutje bij zijn vader gaat wonen. En hoe kan het anders, zijn naam is Durk Zoon. Zoon is gekozen op basis van zijn karakter. Hij is de grootste knuffel van het nest, ook de kleinste. Maar over zich lopen laat hij niet. Als het hem allemaal wat teveel wordt, zet hij een keel op en zijn moeder reageert dan direct.





De naam van de bruine reu is nu ook duidelijk. Dat is Douwe Tjeerd. Deze naam hebben we zelf verzonnen, omdat zolang niet duidelijk was welke reu bij Broer zou gaan wonen, we ook nog geen baasje voor het andere reutje konden vinden.








Vanmiddag is de fokker van Dora op visite geweest om een teefje te kiezen dat bij haar overgrootmoeder op de boerderij gaat wonen. Het is het teefje met het meeste zwart geworden, ze heet vanaf Doutsen. Doutsen had het naar haar zin op schoot bij haar baasjes.




























Ook het vierde teefje, Djuke Berber volgens haar stamboom heeft al een baasje gevonden. Zij gaat op de Veluwe wonen.  Djuke Berber gaat Bets heten.









Dit weekend zijn de pups veel geknuffeld, socialisatie is in volle gang.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Marjon, wat fijn dat wij het nieuwe baasje van de bruine reu mogen worden! En wat leuk om de foto's en filmpjes alvast te kunnen bekijken! Tot zaterdag!
Vriendelijke groeten Elleke