zondag 4 april 2010

2 dagen oud

Dora is uitgehongerd. De laatste dagen at ze niet en ook de rest van de zwangerschap at ze niet goed. Nu haalt ze al haar schade in. Vrijdag kreeg ze 's avonds natuurlijk extra lekker te eten vers vlees. Voor Dora is het ook goede vrijdag. Ze laat het zich goed smaken en eet direct daarna ook alle puppiebrokken op. Gisteren krijgt ze twee keer pens en kip. Ook dat is zo weg Daarna puppiebrokken met kippensoep en weer alles op. Gisteren kijkt de familie even om het hoekje naar de pups en natuurlijk hebben zij een traktatie meegenomen voor de kraamvrouw. Alle manieren die ooit bijgebracht zijn, zijn vergeten, ze at bijna de worst met vingers van de gulle gever op. Vandaag is het eerste paasdag en weer is er familie om even om het hoekje te kijken. Dit keer bracht de visite een gekookt ei mee, nu het leek wel of ze nooit iets lekkers krijgt, ook dat is zo weer weg.

Dora gaat nu wel steeds even mee naar buiten om de andere dieren te voeren. Daarna sprint ze weer naar haar eigen kamer. Wij mogen gewoon binnenkomen, maar de honden worden niet geduld. Greta en Silke zijn heel nieuwsgierig, maar moeten nog even wachten.

De pups laten de verschillende karakters al zien. Het meest duidelijke karakter heeft het teefje met de vele vlekken. Zij is de felste en duwt iedereen weg voor de beste tepel. Alhoewel ze niet het zwaarste was bij de geboorte, is ze dat nu wel. Ze is 70 gram in anderhalve dag aangekomen. Het teefje met de zwarte band is veel rustiger. Die geef ik wel eens een betere tepel, juist omdat ze elke keer de slechtste krijgt. Zo blijft ze de kleinste. Maar ja, kleintjes worden ook groot.

Het filmpje van de pups:

Geen opmerkingen: