vrijdag 16 april 2010

De pups van Dora en Ids zijn vandaag al weer twee weken oud

Er komt steeds meer geluid uit de opkamer. De pups worden steeds een beetje meer hond. Het eerste blafje hoorde ik net, voor het grootste deel zijn de geluiden nog piepen. Dora wordt iets relaxter en laat ze soms ook gewoon piepen. De ogen zijn bij alle hondjes open, maar veel zien doen ze nog niet.

Vandaag even een kort filmpje van alle vijf en dan vervolgens een filmpje van elke pup apart:


Hieronder het filmpje van het lichtste teefje. De teefjes zijn alle drie drukker dan de reuen, Clara Rooske is de rustigste van de drie teefjes. Hier op het filmpje maakt Clara Rooske voor haar doen wel veel lawaai.


Het volgende filmpje is van Christien Meike. Christien Meike is een uitgesproken herrieschopster. Ze is altijd in de weer en probeert iedereen weg te drukken bij tepels. De anderen maken zich niet zo druk en laten haar haar gang gaan, maar houden wel de tepels stevig vast.



Het derde teefje is Cato Fleur. Cato Fleur is een onverstoorbaar hondje. Alle hondjes kunnen over haar heen rollen en piepen, als ze slaapt, slaapt ze. Geen enkele reactie komt er dan. Ze zorgt wel goed voor zichzelf. Als eerste ruikt ze wanneer Dora eraan komt en ze zorgt dan voor de beste tepel voor zichzelf.

De reutjes verschillen niet zoveel in karakter. De reutjes zijn rustige honden. Ze zijn wel de zwaarsten van het stel, terwijl ze de lichtsten waren bij de geboorte. Cas Ids is de grootste reu. Cas Ids gaat zijn gang en kan zich alleen druk maken als hij geen goede plaats heeft om te drinken, verder geniet hij van het leven.

Cis Mike is net als zijn broer een tevreden hond, die aich alleen heel boos kan maken als hij geen goede drinkplek heeft. Verder laat hij het zijn zustera over om ruzie te maken.


Tot zover de berichten van vandaag.
Nieuwe foto's kunt u vinden op:
http://www.onderdesintjan.nl/

Geen opmerkingen: