donderdag 22 april 2010

Kennis maken met Greta en Silke

De werpkist met pups staat in de opkamer en niet in de huiskamer. Vamuit de huiskamer is er wel een open verbinding met de opkamer. Dus in de huiskamer hoor je de pups heel goed. Silke is vanaf het begin erg geïnteresseerd in de pups. Echter ze heeft ook diep ontzag voor Dora. Toen Silke de eerste dag probeerde bij de pups te komen, heeft Dora daar korte metten mee gemaakt. Silke durfde daarna niet meer naar binnen. Wel probeerde ze elke keer als Dora even weg was een blik om de hoek te werpen.

Toen Greta pups had, stond de werpkist gewoon in de woonkamer. In het begin streden Greta en Dora elke dag om de pups en dat ging er hard aan toe. Omdat we dat niet meer wilden, hebben we de werpkist nu in de opkamer neergezet. In tegenstelling tot Silke, heeft Greta geen enkele belangstelling voor de pups. Zij is nog geen enkele keer gaan kijken.

De pups zijn gisteren voor het eerst in de woonkamer geweest, zonder de andere honden en zonder Dora. Ze vonden het wel heel eng, maar toen ik het 's avonds nog een keer probeerde, ging het al veel beter. Vanmiddag liepen ze al rond in de kamer alsof het zo hoorde. Daarom heb ik nu Greta en Silke in de kamer gelaten waar de pups rondliepen. Ook dat was weer verandering waar luid op gepiept werd door de pups. Greta en Silka waren heel lief voor de pups. Zelfs de wilde Silke was heel rustig toen ze kennis maakte met de pups.  Een poosje snuffelden de pups en honden aan elkaar. Daarna waren de pups weer toe aan een dutje en heb ik hen weer in de werpkist gelegd.

Geen opmerkingen: