zaterdag 12 maart 2011

8 weken zwanger en nog steeds heel actief

Deze week regende het lammetjes. Dat was heel opwindend voor de honden. De hele dag lopen ze in de schapenschuur. Het meest gelukkig zijn ze als ze een stukje heerlijke schapenmest te pakken krijgen. De schapen laten hen echter niet toe en de honden hebben heilig ontzag voor de schaen.

Greta en Dora hebben kans gezien drie keer uit te breken. Hoe ze dat doen is ons niet duidelijk. Ze lopen dan heel ver weg en vervoolgens kunnen wij hen weer ophalen. Daarom mogen ze niet meer alleen los achter. Zo snel als we gestraat hebben, komt er een deugdelijk hek en dan kunnen ze nergens meer heen. Tot die tijd is het nog een beetje emmeren.

Greta is nog steeds niet echt dik en heel vief. Ze kan nog maar weinig tegelijk eten en krijgt dus 4 maaltijden op een dag. Die verorbert ze met veel smaak. Haar werpkist staat er sinds vorige week. Het staat op haar lievelingsplek, daar kan ze ver wegkijken. 's Nachts slaapt ze nu daar. Overdag heeft ze nog steeds heel veel energie, alleen slaapt ze meer. Nog een week en dan is het zo ver, dan weten we wat ze meedraagt.

Geen opmerkingen: