zaterdag 15 mei 2010

6 weken oud

Gisteren waren de pups precies 6 weken oud. Het is nu heel druk met al deze hondjes. De berichtgeving is daarom niet meer zo regelmatig. Maar vandaag weer een berichtje en een filmpje van vandaag en gisteren.

Elk hondje heeft heel duidelijk zijn eigen karakter en toch wil je hen allemaal evenveel aandacht geven. Hondjes van 6 weken moeten ook met heel veel zaken gesocialiseerd worden. We hebben al heel veel gedaan:
  • met de auto mee
  • kleine kinderen
  • grote kinderen
  • volwassenen
  • bajaarden 
  • fietsen
  • auto's
  • winkels
Socialiseren gaat ook vaak spelenderwijs. Als het een beetje weer is laten we de pups in de voortuin. Iedereen die langs komt blijft staan, de pups weten dat en geven een show. Zo zien ze heel veel verschillende mensen. Zelf vinden ze in een hok verblijven geen succes meer. Ze willen de hele tijd de vrije ruimte.
Hieronder het filmpje van gisteren:



Gistermiddag heeft Betty Korenhof de pups bekeken voor de rasvereniging. Ze vond hen allemaal erg mooi, gezond en goed gesocialiseerd.

Vandaag ben ik met de pups het weiland ingelopen waar onze schapen lopen. Als voorzorg was ik niet in het weiland direct achter het huis gegaan, maar het weiland er naast. Daar kunnen de andere honden niet komen. Als de grote honden meegaan, weten de pups niet meer achter wie zij aan moeten gaan en een pup in de sloot vind ik nog geen goed idee.
Dora stond vlak bij het huis aan de andere kant van de sloot te janken en ja hoor, een aantal pups vlogen naar haar. Ik riep haar dat ze weg moest gaan en met haar staart tussen de poten droop ze af (zelf is ze ook zo graag in het land). Vervolgens klommen Greta en Silke over het hek wat de tuin van ons land achter het huis scheidt, dat gaf niet, want er lag nog een sloot tussen hun en ons weiland. De pups reageren ook niet zo op hen als op Dora. Vervolgens liepen we naar achteren en kwamen we bij de schapen. Cis Mike ging direct daar op af. Echter toen ik riep kwam ie wel weer terug, want jagen is niet de bedoeling.

Vervolgens kon Silke het niet meer aanzien en alhoewel ze nooit zwemt kwam ze dwars door de sloot naar mij toe. De pups vonden het leuk, zo'n grote wilde zus en vlogen direct op haar af. Silke is nu 8 maanden en een echte puber. Niet de hond die je graag als voorbeeld voor pups wilt laten dienen. Ze holde ook even achter de schapen aan, maar ze weet wel dat dit niet mag en kwam terug. Alle pups vlogen achter haar aan. De kleine pups zaten op een gegeven moment helemaal tussen de schapen. Maar ze vonden het leuk, ik echter heel wat minder. Silke is alleen al een uitdaging en met 5 pups totaal onbetrouwbaar. Enfin uiteindelijk keerde ik naar huis met 5 kleine en 1 grote pup. Allemaal waren ze doodop en ik ook.

Geen opmerkingen: