zaterdag 8 mei 2010

Vijf weken oud

De pups zijn nu vijf weken oud. De laatste week zijn ze in verband met het slechte weer weinig buiten geweest. We hebben nu de hooiberg helemaal opgeruimd en daar kunnen ze nu buiten spelen zonder nat te worden. Meteen bleef het vandaag droog. Dus zijn ze weer in het hokje buiten geweest en hebben ze ook vrij buiten gespeeld. Op het moment dat de pups Dora achter het hek zagen, was het over met het spelen en probeerden ze onder het hek door te komen. Uiteindelijk lukte dat:



De karakters tekenen zich steeds meer af. Cas Ids is blijft heel rustig, maar laat zich wel gelden. Hij is geen hond die direct op mensen afgaat. Hij kijkt liever de kat uit de boom. Vreemden worden eerst gewogen, als men dan goed is bevonden, ja dan wil hij wel graag op schoot.
Cis Mike is een allemans vriend. Hij is een heel rustige hond, die heel graag bij iedereen op schoot zit. Alle kinderen kiezen hem, omdat hij rustig is en zo graag wil aangehaald worden.
Clara Rooske komt zo langzamerhand uit haar schulp. Het niet zo actieve hondje, wordt steeds actiever. Ze is graag onder de mensen en wordt ook weer heel graag aangehaald. Voor haar is opgesloten zijn een regelrechte kwelling. Soms wil ik even rustig eten of schoonmaken, dan moeten de pups echt in hun hok. Clara staat dan echt te brullen, want zij wil onder de mensen zijn. Ze is niet af te leiden en uiteindelijk krijgt ze Dora meestal zover dat zij naar haar toegaat en dan neemt ze genoegen met de tepel. Het duurt niet lang meer en dan klimt ze uit het hok als het verlengstuk er niet op staat.
Haantje de voorste was, is en blijft Christien Meike. Zij is op alle plaatsen tegelijk en gaat als eerste op onderzoek uit. Cato Fleur is het hondje dat zich moeilijk in een vakje laat plaatsen. Onverstoorbaar gaat zij haar eigen gang. Ze eet het beste en dat is haar ook aan te zien. Als ik met de etensbak aankom, is ze als eerste bij haar. De liefde gaat bij haar door de maag.



De pups eten nu gewoon harde brokken, uiteraard nog wel aangevuld met vlees. Ze krijgen 2 keer per dag vlees en 3 keer per dag brokken. Vorige week weekte ik de brokken nog. Gisteren zag ik hen brokken van Dora eten, ongeweekt. Dus krijgen zij vandaag ook gewoon brokken. En ze eten het net zo snel.
 

Geen opmerkingen: